loader image

Projecte de millora del
traçat a Tavertet

ANY

2019

LOCALITZACIÓ

Osona

SERVICIOS

Redacció, disseny i supervisió

CLIENT

Diputació de Barcelona

El projecte, encarregat per la Diputació de Barcelona, planteja la millora del traçat de quatre corbes conflictives de la carretera BV-5207 entre l’Esquirol i el Tavertet, que discorre per una de les zones més emblemàtiques d’Osona pel potent atractiu turístic i rural. Aquestes corbes tenen radis més amplis per facilitar el pas de vehicles pesants i millorar la conducció, així com cunetes de formigó amb sobreample afegit a la calçada i nous elements de contenció.

Dins l’aparent simplicitat del projecte, a diferents trams hi ha diverses estructures hidràuliques, per on precipiten rierols de la zona, que cal ampliar. Destaca entre elles l´ampliació del pont de la Nogueira, que permet el pas del torrent amb el mateix nom i que s´ha realitzat preservant l´antiga estructura de maçoneria. Sota aquesta, s’ha projectat un calaix de formigó de secció creixent.

El nou traçat de la carretera, a més, s’adapta a la vegetació frondosa de la zona de manera que evita qualsevol impacte paisatgístic i preserva la bellesa rural de l’entorn.

més Projectes
Ves al contingut