Skate Plaça

L’objecte de l’actuació era l’execució de la reurbanització d’un espai públic de 609 m2 per a la pràctica de l’skateboarding i altres esports urbans, a l’espai situat al Passeig Circumval·lació, concretament entre la vorera, el CEM Ciutadella i davant de l’entrada al «Campillo», al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

El projecte, redactat per en Pol Martín (PMAM / SKATE ARCHITECTS), contemplava un espai d’skate tipus “skate plaça”, de granit negre flamejat, que ocupa una superfície de 366 m2. Per aquest motiu es va escollir l’emplaçament actual, que permetia la col·locació de rampes realment atractives per als usuaris, creant així un nou espai per a la pràctica de l’skate en la modalitat «street» o «carrer», de la qual Barcelona és una autèntica “Meca” internacional.

Les característiques del granit, la seva duresa i dimensions (gran part de 120 x 40 cm i 10 cm de gruix) fan que sigui una obra singular. Per col·locar les peces de gran pes, mantenir les juntes i la planimetria de l’obra es va dur a terme un intens control per part de l’equip d’obra. La constructora, OPROCAT, utilitzava una ventosa per complir amb la seguretat i la correcta execució de la col·locació de les peces de paviment de granit. En aquest sentit, es van col·locar grans blocs de granit de fins a 240 x 80 x 65 cm, que fan la funció d’obstacles i elements urbans patinables.

Les obres es van iniciar al febrer i van finalitzar al juliol de 2019, amb OPROCAT com empresa contractista, BIMSA en la gestió de les obres, Pol Martín com assistència tècnica i Landem com direcció d’obra.

 

ANY: 2019
LOCALITZACIÓ: Barcelona
SERVEIS: Direcció d’obra
CLIENT: BIMSA