Restauració i rehabilitació de la Llanterna de L’Auditori de Barcelona

Restaurar edificis d’alt valor cultural per a la ciutat és una tasca que ens genera una gran responsabilitat i compromís. Seguint aquesta línia, des de Landem hem dut a terme el desenvolupament del projecte executiu per la rehabilitació de la Llanterna de l’Auditori de Barcelona, obra de l’arquitecte Rafael Moneo.

La Llanterna és un volum suspès de base quadrada, obert per les cares superior i inferior i girat 45º respecte els eixos principals de l’edifici. Està compost per dues pells de vidre, a l’interior i exterior de l’estructura metàl·lica que la sosté; i ambdues façades porten plasmades dos murals de l’artista Pablo Palazuelo.

Rep el nom de llanterna degut a la instal·lació lumínica que posseeix al seu interior per il·luminar-se i il·luminar de nit.

La necessitat d’intervenir aquesta obra sorgeix a partir del deteriorament i les ruptures que han patit les diferents pells de vidre. L’objectiu és recuperar la imatge original de les façanes i millorar el manteniment i bon envelliment d’un element arquitectònic de gran importància dins l’edifici, tant per la ubicació, que cumpleix el rol de vestíbul general amb accés a tots els espais de l’edifici, com pel valor arquitectònic, artístic i cultural.

 

ANY: 2020
LOCALITZACIÓ: Auditori de Barcelona, Barcelona
SERVEI: Redacció de projecte
CLIENT: Ajuntament de Barcelona